Helena Nikoniuk portretowe
Helena Nikoniuk

Jestem dyplomowaną dietetyczką kliniczną, psychodietetyczką, wykładowczynią oraz promotorką zdrowego odżywiania.

Moja przygoda z dietetyką zaczęła się wiele lat temu. Na to, co jem, zwracałam uwagę, odkąd sięgam pamięcią. Pilnie też obserwowałam, jak spożywane produkty pomagają mnie i moim najbliższym w zachowaniu zdrowego ciała, zdrowego ducha i zdrowego stylu życia. Stopniowo odkrywałam też tajniki produkcji, przechowywania i transportu żywności, a z czasem zaczęłam się również interesować biologią oraz fizjologią człowieka.

Magdalena Kita portretowe
Magdalena Kita

„ Pokarm jest warunkiem życia ludzkiego, ilość i jakość pokarmu warunkuje jego przedłużenie”.

Ukończyłam studia wyższe I i II stopnia na Wyższej Szkole Medycznej na kierunku dietetyka, specjalność dietetyka w sporcie i odnowie biologicznej oraz dietetyka kliniczna. Specjalizuje się w dietoterapi zaburzeń żołądkowo-jelitowych, otyłości, zaburzenia glikemii oraz dietach roślinnych. Współpracuję z osobami zarówno dorosłymi jak i dziećmi. Stale poszerzam swoją wiedzę i kompetencję, uczestnicząc w dodatkowych szkoleniach. Do pacjenta podchodzę holistycznie aby jak najskuteczniej poprawić komfort życia chorego.

Małgorzata Mędrek portretowe
Małgorzata Mędrek

Ukończyłam studia I stopnia na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach na kierunku Dietetyka. Aktualnie jestem na studiach II stopnia Dietetyki na specjalizacji z psychodietetyki. Dietetyka to nie tylko moja praca, ale i największa pasja, którą staram się rozwijać w każdej płaszczyźnie. Wybór studiów nie był przypadkowy, gdyż od lat jestem pasjonatką zdrowego stylu życia i gotowania. W kręgu moich zainteresowań jest także psychologia co w połączeniu z wykształceniem dietetycznym umożliwia holistyczne i pełne empatii podejście do pacjenta.

Moim zadaniem jest znalezienie odpowiednio zbilansowanego, dostosowanego idealne pod stan zdrowia planu odżywiania. Układam plany żywieniowe indywidualnie dla każdego pacjenta na podstawie własnych receptur i ulubionych przepisów pacjentów. Zwracam dużą uwagę na preferencje żywieniowe pacjentów, rodzaj wykonywanej pracy, styl życia, zdolności kulinarne oraz możliwości finansowe.

zk logo Umów wizytę