Czy możemy wpłynąć na pracę naszego mózgu odpowiednio skomponowanym posiłkiem? Od lat nauka szuka metod na poprawę koncentracji, zapamiętywania, poprawy szybkości reakcji na bodziec. Obecnie powszechnie już wiemy, iż takie substancje jak kwasy Omega 3 oraz jego frakcje jak EPA, DHA czy ALA mają wpływ na poziom funkcjonowania mózgu ale czy tylko one ? Wiemy również, iż brak posiłków w ciągu dnia powoduje u nas zmiany nastroju i zaburzenia koncentracji. Podczas prelekcji będzie można się dowiedzieć jakie substancje spożywcze wpływają na pracę mózgu pozytywnie a jakie negatywnie, które substancje poprawiają nam nastrój a które go tylko obniżają. W toku prelekcji wykorzystane zostaną przykłady produktów i kompozycji potraw wykorzystywanych w praktyce dietetyka klinicznego.

Serdecznie zapraszam na moją prelekcję pt. „Żywienie a praca mózgu”, którą wygłoszę 17 marca o godz, 13.20  podczas Światowego Tygodnia Mózgu w Akademii Górnośląskiej 11-17 marca 2024

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny – PROGRAM I REJESTRACJA

 

 

 

zk logo Umów wizytę